NOUTĂȚI

Mai mulți moldoveni arestați în Bulgaria, ca parte a unei grupări criminale internaționale

Compus de Redacția STAR

Mai mulți moldoveni au fost arestați în Bulgaria fiind suspectați de migrație ilegală. Aceștia ar fi parte a unei grupări criminale internaționale, formate și din cetățeni bulgari, sirieni și iordanieni. Grupul acționa de-a lungul așa-numitei „rute balcanice de vest” – din Turcia, prin Bulgaria, Serbia și România, spre Europa de Vest. Moldovenii erau responsabili de transportul migranților ajunși ilegal în Bulgaria către alte state europene.

În cadrul unei operațiuni desfășurate pe teritoriul regiunii Plovdiv, au fost arestate 8 persoane, inclusiv liderii grupului infracțional, anunță Ministerul de Interne al Bulgariei.

„Cetățeanul bulgar era responsabil de furnizarea mașinilor, de înregistrarea persoanelor, precum și de controlul acestora în timpul transportului. Acesta, împreună cu alți colegi, recruta șoferi din Republica Moldova prin diverse platforme de internet și le asigura călătoria până în Bulgaria. După intrarea migranților ilegali pe teritoriul țării, aceștia erau „preluați” și transportați cu vehicule conduse de cetățenii moldoveni.”, spun autoritățile din Bulgaria.

Membrii grupul infracțional percepeau până la 6 000 de EUR de persoană și au introdus ilegal peste 130 de persoane din Turcia în Bulgaria.

În cadrul operațiunii, au fost percheziționate 15 locuințe și 5 mașini. Oamenii legii au confiscat 6 carduri bancare, 1,5 grame de cocaină, un pistol deținut ilegal și muniția aferentă, dar și numeroase documente privind transferuri de bani.

De la începutul lunii aprilie a acestui an, au fost înregistrate 17 cazuri de arestări legate de grupul din Plovdiv, în care au fost identificați peste 130 de migranți ilegali. Peste 20 de șoferi au fost arestați în timpul operațiunilor – majoritatea sunt cetățeni moldoveni, sirieni și sârbi.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu