NOUTĂȚI

Zeci de migranți de pe teritoriul Rusiei, care au obținut recent cetățenia rusă, ar putea fi trimiși pe front

Compus de Redacția STAR

Zeci de migranți care au obținut recent cetățenia rusă, au primit citații pentru a se prezenta la Centrul de Recrutare Militară. Despre acest lucru scrie presa din Rusia, care precizează că migranții au fost prinși în preajma Moscovei în urma unui raid efectuat de reprezentanți ai departamentului de investigații Militare al Comitetului de Anchetă al Federației Ruse și ai Ministerului rus de Interne.

Raidurile s-au desfășurat într-o stație de autobuz, la un depozit de legume și în cămine din estul Capitalei.

Majoritatea celor care obțin cetățenia rusă vin din țările post-sovietice. Conform datelor oficiale, anul trecut, aproximativ o mie de moldoveni obțineau în fiecare lună cetățenia rusă. Potrivit autorităților de la Chișinău, peste 150 de mii de moldoveni locuiesc pe teritoriul Rusiei.

În luna iunie, anchetatorul-șef al Federației Ruse, Alexander Bastrîkin, a declarat că au fost prinși peste 30 de mii de migranți care au primit cetățenie, dar care nu doresc să se înscrie în serviciul militar. El a precizat atunci că aproximativ 10.000 dintre aceștia au fost trimiși să lupte în război.

Bastrîkin este și autorul propunerii de a retrage migranților cetățenia dacă nu doresc să participe la războiul împotriva Ucrainei. O lege în acest sens a fost adoptată de Duma de Stat în trei lecturi simultan, în luna iulie. De atunci, raidurile oamenilor legii împotriva migranților au devenit tot mai frecvente în Rusia.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu