NOUTĂȚI

Cel puțin 13 copii ucraineni au fost răniți noaptea trecută într-un accident grav produs în România, după ce un autocar a intrat din plin într-un camion

Compus de Redacția STAR

Cel puțin 13 copii din Ucraina au fost răniți noaptea trecută într-un grav accident rutier produs în România, după ce un autocar în care se aflau 42 de copii și 15 adulți a intrat din plin într-un camion. Incidentul s-a produs luni, la ora 3 dimineața, la o trecere cu calea ferată, între localitățile Tariverde și Baia, din județul Constanța. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar traficul a fost blocat pe ambele sensuri.

Impactul a fost atât de puternic încât parbrizul s-a făcut ţăndări, toată partea din faţă fiind complet distrusă, iar geamul de pe partea stângă a şoferului s-a spart şi bucăţi din el au căzut în interior.

„Sosiți la fața locului, colegii au găsit 54 de victime, dintre care 13 au fost evaluate medical la fața locului iar mai apoi au fost transportate la spital 5 victime, fiind vorbe despre 2 adulți și trei copii, toate dintre cele 5 victime fiind conștiente, cooperante”, a spus Ana-Maria Soica, purtătorul de cuvânt ISU Dobrogea.

Copii erau în vacanţă şi se îndreptau din Ucraina spre o stațiune turistică de pe litoralul Mării Negre din Bulgaria. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de microbuze şi duşi temporar la sala de sport din Năvodari. Acolo au ajuns, în cele din urmă, şi victimele transportate la spital.

„Au doar vânătăi, o mică tăietură, nimic serios. Totul este ok acum, au fost la spital pentru puțin ajutor și se simt bine acum. ”

Potrivit rapoartelor preliminare, autocarul nu a păstrat distanţa regulamentară şi s-a izbit în plin de un TIR care încetinise la trecerea la nivel cu calea ferată.În acest caz a fost inițiată o anchetă penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu