NOUTĂȚI

Un caz suspect de poliomelită. Analizele de laborator ale ANSP au infirmat suspecția de paralizie flască la un copil în vârstă de un an

Compus de Redacția STAR

Cazul suspect de paralizie flască la un copil în vârstă de 1 an, o boală care afectează măduva spinării și poate duce la paralizie sau chiar deces, nu a fost confirmat de analizele de laborator efectuate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Luni, în cadrul ședinței Primăriei, șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, a anunțat că săptămâna trecută un copil în vârstă de un an ar fi ajuns la Institutul Mamei și Copilului, în secția de Neurologie, cu suspiciune de paralizie flască, simptom caracteristic pentru poliomielită, o boală care afectează sistemul nervos central și pentru care nu există un tratament specific.

Contactat de ONE TV, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din capitală, Maxim Cazacu, ne-a spus că nu a fost înregistrat un astfel de caz pentru examinare sau internare.

Am întrebat repetat șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Medicală și Socială în instituție din țară a fost internat copilul. Acesta ne-a spus că, conform informațiilor oferite de responsabilii din cadrul direcției, micuțul ar fi fost dus la Institutul Mamei și Copilului.

Conform specialiștilor epidemiologi, poliomielita este cauzată de un poliovirus de tip ARN. Boala se transmite prin contact direct cu o persoană infectată, dar și prin alimente și apă contaminate.

Nu există un tratament specific pentru poliomielită, afirmă medicii, boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu