NOUTĂȚI

Cel puțin nouă morți și 32 de răniți, inlusiv 5 copii în orașul Ucrainean Krivoi Rog, după un atac rusesc cu o rachetă balistică, de miercuri seara

Compus de Redacția STAR

Cel puțin nouă oameni au murit, iar alți 32 au fost răniți, inlusiv 5 copii din orașul Ucrainean Krivoi Rog, după un atac rusesc cu o rachetă balistică de miercuri seara. Armata rusă a lansat atacul asupra unei clădiri rezidențiale și a unei clădiri administrative din oraș, provocând o explozie extrem de puternică, potrivit relatărilor locuitorilor din zonă. Imaginile și înregistrările video publicate pe internet arată că blocul de apartamente a fost practic complet distrus, iar mai multe mașini au fost cuprinse de flăcări. Autoritățile locale au declarat ziua de 14 iunie drept zi de doliu.

Poliția națională și voluntarii au făcut tot posibilul pentru a salva cât mai mulți oameni. La fața locului au lucrat câini cu echipe de căutare și psihologi.

„În momentul impactului, eram aici, în acest apartament. Eu eram în această cameră, prietena mea era în baie. Prietena mea a suferit o fractură la umăr și o rană la față.”

13 persoane au ajuns la spital, dintre care 5 în stare gravă.

„ A căzut ceva peste cap. Am crezut că s-a întrerupt energia electrică. Imediat ce mi-am revenit puțin totul s-a terminat. Am auzit un strigăt de acolo, unde a murit o femeie. ”

Krivoi Rog, situat în regiunea Dnipropetrovsk din Ucraina, este orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski. În urma atacului, Zelenski a declarat că tragedia subliniază necesitatea imperativă a Ucrainei de a-și consolida apărarea aeriană. Înainte de începerea războiului, orașul avea o populație de aproximativ 635.000 de persoane.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu