LIFESTYLE NOUTĂȚI

Bulgaria plină de turiști. Aceștia sunt atrași de două lucruri

Compus de Redacția STAR

În Bulgaria, după pandemie, se înregistrează o revenire aproape la normalitate în ceea ce privește turismul. Până la sfârșitul anului, se preconizează că numărul de vizitatori va ajunge la 75% din cifrele din 2019, care a reprezentat un vârf pentru acest sector, potrivit Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism. Turiștii sunt atrași în mare parte de berea ieftină și localnici foarte prietenoși.

Cei mai mulți turiști străini provin din România, Polonia, Germania, Republica Cehă și Marea Britanie. Consiliul Mondial pentru Călătorii și Turism se așteaptă ca această industrie să creeze 17.500 de locuri de muncă în acest an, ajungând la peste 287.000 de locuri de muncă în total.
Potrivit responsabililor din domeniul turismului în Bulgaria berea este foarte ieftină și costă chiar mai puțin de un euro.

Directorul Institutului pentru analiză și evaluare în turism, Rumen Draganov spune că vizitatorii din Sofia, capitala Bulgariei, „sunt surprinși de ceea ce văd. Spre deosebire de marile orașe europene, unde poți întâlni oameni de toate naționalitățile, în Sofia, oamenii de pe străzi sunt în mare parte localnici, iar majoritatea sunt foarte prietenoși”, spune el.

Este mai ușor să te întâlnești și să te amesteci cu localnicii, spre deosebire de orașele mai mari și mai cosmopolite.

Turiștii se bucură și de tururi gratuite prin Sofia. Ghizii turistici din Sofia sunt ocupați datorită afluxului de turiști.

Tomislav Rashkov, care organizează tururi gratuite de plimbare cu Free Sofia, spune că orașul este „o combinație de multe stiluri, epoci și contraste diferite, care pot fi văzute în special în partea istorică”.

Articolul integral poate fi citit pe euronews.ro.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu