NOUTĂȚI

Avocatul Poporului solicită convocarea ședinței Consiliului Național pentru Drepturile Omului. A trimis o scrisoare oficială

Compus de Redacția STAR

Cazul femeii de 30 de ani dintr-un sat din raionul Strășeni, care a fost violată în grup a ajuns în vizorul avocatului poporului. Ceslav Panico se arată îngrijorat de violență la care sunt supuse femeile și fetele din Moldova. Acesta a transmis o scrisoare oficială premierului Dorin Recean și solicită să fie convocată ședința Consiliului Național pentru Drepturile Omului.

,,Cazurile tragice de violență asupra femeilor și fetelor, mediatizate în ultima perioadă, precum și multiplele cazuri neraportate, nu pot fi tolerate și nu trebuie lăsate fără o atenție sporită din partea autorităților publice, inclusiv a instituției naționale de protecție a drepturilor omului, dar și a întregii comunități’’, a scris avocatul poporului.

În scrisoarea expediată Executivului se mai menționează că Avocatul Poporului își propune să elaboreze un raport special privind cauzele și circumstanțele care au dus la majorarea numărului de cazuri de violență de gen în țara noastră, dar și desfășurarea urmării penale și judecarea a astfel de cazuri. De asemenea, raportul va include soluții și recomandări pentru măsuri atât pe termen lung cât și pe termen scurt, care vor contribui la prevenirea și combaterea acestui fenomen. Reprezentanții Guvernului susțin că au recepționat scrisoarea din partea avocatului poporului și vor examina propunerea, însă cazul femei violate în grup este monitorizat de Ministerul Justiției.

La începutul lunii septembrie o mamă tânără dintr-o localitate din raionul Strășeni, care crește singură doi copii, a fost violată în grup. Cei trei violatori sunt doi frați și un cumnat în privința acestora au fost aplicate măsurile preventive: arest preventiv, arest la domiciliu și control judiciar.

Acum câteva zile ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru a menționat că va monitoriza desfășurarea anchetei în acest dosar.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu