NOUTĂȚI

Maia Sandu a fost înregistrată în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale din toamna acestui an

Compus de Carolina Digori

Maia Sandu a fost înregistrată în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Membrii Comisiei Electorale Centrale au luat decizia după ce actualul președinte al țării a prezentat 25 de mii de semnături la CEC în data de 6 septembrie, acestea fiind examinate de reprezentanții Comisiei.

Maia Sandu este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la scrutinul prezidențial, fiind a doua persoană înregistrată de autoritatea electorală. Anterior, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a fost înscris în cursă după examinarea semnăturilor prezentate. Stoianoglo candidează independent, dar este susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Totodată, CEC a înregistrat mai multe grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de președinte, printre ei fiind fostul ministru de Externe Tudor Ulianovschi, liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatîi și președintele „Coaliției pentru Unitate și Bunăstare”, Igor Munteanu.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu