NOUTĂȚI

Ceaiul care reduce semnificativ colesterolul și scade riscul de a face infarct

Compus de Carolina Digori

Ceaiul care reduce semnificativ colesterolul și scade riscul de a face infarct. Există mai mulți factori care pot contribui la niveluri ridicate de colesterol, iar unul dintre aceștia este dieta. De exemplu, consumul prea multor grăsimi saturate poate crește nivelul colesterolului, informează The Health Site.

Un studiu publicat în Journal of the American Dietetic Association a constatat că polifenolii din ceaiul verde, cunoscuți sub numele de catechine, duc la reduceri semnificative atât ale colesterolului total, cât și ale celui rău.

O meta-analiză publicată în Nutrition Journal a analizat efectele ceaiului verde asupra sănătății a peste trei mii de persoane. Experții au ajuns la rezultate similare, adăugând că băutura este la fel de utilă atât pentru persoanele supraponderale, cât și pentru cele sănătoase.

Ceaiul verde are următoarele proprietăți benefice:

  • Îmbunătățirea metabolismului;
  • Eliminarea toxinelor și a substanțelor reziduale;
  • Efect antiinflamator;
  • Combaterea stărilor de rău, depresie, oboseală;
  • Ameliorarea răcelilor;
  • Îndepărtarea metalelor grele din organism;
  • Eliminarea umflăturilor;
  • Eliminarea excesului de apă din organism;
  • Scăderea tensiunii arteriale;
  • Reducerea riscului de ateroscleroză și atac de cord;
  • Creșterea elasticității pereților vaselor de sânge;
  • Îmbunătățirea funcției sistemului reproducător;

Utilizarea regulată a băuturii îmbunătățește starea pielii. Este recomandat să o beți în timpul răcelilor pentru a scăpa de toxine și a îmbunătăți metabolismul. Având în vedere proprietățile sale tonice, băutura contribuie la un spor general de energie pentru întreaga zi, astfel încât, dacă vă începeți dimineața cu ceai verde, veți putea elimina somnolența și oboseala, mai recomandă publicația, citând experți.

Deși există un număr foarte mare de reacții pozitive cu privire la beneficiile ceaiului verde, acesta poate fi, de asemenea, dăunător pentru unele simptome umane și în prezența anumitor boli.

Ceaiul verde este contraindicat persoanelor care suferă de tulburări nervoase. Acest produs conține cofeină în cantități suficiente pentru a excita sistemul nervos. Dacă o persoană are epuizare nervoasă, consumul acestei băuturi poate provoca tulburări de somn și oboseală fără cauză. Dacă suferiți de insomnie sau nu doriți să vă confruntați cu aceasta, nu consumați băutura seara.

Nu este recomandat să beți ceai verde în prezența tahicardiei sau a excitabilității crescute. Băutura nu funcționează bine pentru persoanele cu hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută), deoarece are proprietatea de a scădea tensiunea arterială, scrie www.exquis.ro.

În bolile cronice, consumul de ceai verde nu este recomandat sau este indicat sub supraveghere medicală în doze standardizate. Această băutură poate agrava bolile acute, cum ar fi ulcerele stomacale, deoarece acest produs duce în unele cazuri la creșterea acidității stomacului.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu