Un maniac grațiat de presedintele rus Vladimir Putin, pentru a participa la razboiul din Ucraina, a violat si a ucis o elevă de 11 ani. Corpul neinsufletit al fetei a fost găsit pe 3 septembrie în subsolul unui cămin din orasul Nijnii Taghil, unde copila locuia împreună cu tatăl ei. Suspectul a fost reținut pe un aeroport din Moscova.
Despre dispariția fetei s-a aflat pe 31 august. Tatăl ei s-a întors acasă după tura de noapte și a descoperit că fiica sa nu era acasă. El a contactat poliția și a povestit că Nastia și-a cerut voie să iasă la plimbare, dar nu s-a întors la ora stabilită. Inițial, a încercat singur să o găsească, sunându-le pe prietenele ei și căutând-o pe la rude. Abia după aceasta s-a adresat autorităților pentru ajutor.
La căutarea copilului au participat salvatori, localnici voluntari și peste 100 de polițiști. Aceștia au verificat subsolurile, scările de bloc și fântinile de scurgere a apei pluviale, iar în întregul oraș au fost distribuite aproximativ 200 de pliante cu informații despre dispariția fetei.
,,Fata mea era bună, învăța bine… Nu pot… Era cel mai bun copil.”
Moartea fetei a șocat orașul. Localnicii au adus lângă casa copilei un morman de jucării.
,,-Alexandr, ce pedeapsă doriți pentru infractor? – Vreau să obțin de la el informații, după care să moară imediat.- Ce fel de informații? -Când mi-a omorât fata, pe ce dată… și să moară imediat.”
Presa rusă, în mare parte, tace despre trecutul militar al infractorului. Cu toate acestea, s-a aflat că bărbatul reținut are aproximativ 40 de ani și este originar din Siberia. Suspectul fusese deja condamnat anterior pentru jaf și viol. Cu trei luni în urmă, el a venit la Nijni Taghil de la război, unde a servit ca militar pe bază de contract. După ce a invadat ilegal la scară largă Ucraina, Rusia a început recrutarea în masă a deținuților din penitenciare, care au fost apoi trimiși pe front.
„Încă din 2022 a început racolarea condamnaților, chiar dacă era interzisă de lege. Prigojin, în 2023, raporta că prima parte de mercenari Wagner și-a încheiat contractul și s-a întors la viața civilă. Pe urmă au fost adoptate legi intermediare, semnate de această dată de Putin, pentru a-i legaliza, deoarece anterior a semnat decrete de grațiere. Acestea erau secrete, probabil pentru că nu dorea să se știe ce fel de ‘eroi’ grațiază”, a spus Dariana Griaznova, jurist și activist civic.
În mai bine de doi ani de război, veteranii așa-numitei „operațiuni militare speciale” au ucis peste o sută de persoane. Aproximativ același număr de persoane au suferit răni grave. Publicația „Verstka” subliniază că grupul principal de risc îl reprezintă rudele și cunoscuții participanților la invazia din Ucraina. Cea mai frecventă infracțiune este „provocarea intenționată de vătămări grave asupra sănătății”.
Lasă un comentariu