De sărbătorile pascale, moldovenii încă vor avea carne de porc. Până atunci sunt stocuri suficiente, dau asigurări reprezentanții producătorilor din industrie, care spun că, deocamdată, nu sunt motive de îngrijorare. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Info One Week, moderată de Olivia Furtună.
Cu toate acestea, odată cu necesitatea suplinirii stocurilor prin import, prețurile ar putea crește.
” Noi estimăm că materiile prime se vor scumpi, asta în dependență și de prețul la bursa europeana, materiile prime se vor scumpi, in jur de 20 de lei. Dar asta doar la materia primă”, a spus directorul executiv, Patronatul Producătorilor Industriei Prelucrătoare, Carolina Linte.
Directorului executiv al Patronatului Producătorilor Industriei prelucrătoare de carne, Carolina Linte, a subliniat că actuala criză este una severă și că ar putea fi prevenită în viitor printr-o colaborare mai eficientă între autoritățile de profil.
Ferma din Roșcani, unde a fost depistat unul dintre cele mai mari focare de pesta porcină, asigura aproximativ 25% din necesarul intern de carne de porc. Un alt focar a fost confirmat, la câteva zile, la o fermă din Cimișeni, raionul Criuleni, unde erau crescute peste 45.000 de capete. Prejudiciile cumulate în ambele cazuri sunt estimate la aproximativ jumătate de miliard de lei.
Interviul intergral poate fi urmărit pe canalul de youtube al ONE TV. Info One Week este difuzată săptămânal, Duminică la ora 21.00.
Lasă un comentariu