FILME

Scenele de sărut ale lui Superman, David Corenswet și Rachel Brosnahan au fost tăiate în India pentru că erau „prea senzuale”

Compus de Carolina Digori

Chimia din Superman arată destul de diferit în India. Potrivit Variety, care citează rapoarte locale, Consiliul Central de Certificare a Filmelor din India (CBFC) a eliminat două scene de sărut din film, etichetându-le drept „prea senzuale”. Potrivit publicației, măsura a fost luată pentru a respecta cerințele pentru un rating UA (13+).

Scenele omise includ una care a făcut trailer, în care Superman (David Corenswet) și Lois Lane (Rachel Brosnahan) împărtășesc un sărut în aer, care, potrivit Variety, durează 33 de secunde.

PEOPLE a contactat CBFC și Warner Bros. Pictures pentru comentarii.

Superman este cel mai recent film care se confruntă cu obstacolele cenzurii în India. În Oppenheimer din 2023, o rochiță neagră CGI a fost adăugată lui Florence Pugh în timpul unei scene în care personajul ei Jean Tatlock este topless, atât în India, cât și în Orientul Mijlociu, conform The Hollywood Reporter.

După cum notează publicația, nuditatea este interzisă în cinematografie în Orientul Mijlociu și în India, iar copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte pentru proiectele cu rating UA.

Încasările filmului

Superman, între timp, a urcat vertiginos spre succesul de box-office în weekendul de deschidere, câștigând 122 de milioane de dolari pe plan intern și 95 de milioane de dolari pe plan internațional doar vineri, 11 iulie, conform Deadline și The Wrap.

Filmul – a cărui producție a costat 225 de milioane de dolari, conform Wall Street Journal – a fost estimat de DC Studios la 100 de milioane de dolari în primul weekend. Încasările la nivel mondial până marți, 15 iulie, au fost de peste 220 de milioane de dolari, conform Box Office Mojo.

Regizorul James Gunn a declarat recent într-un interviu pentru The Times că Superman este „despre politică”, adăugând: „Dar, la un alt nivel, este despre moralitate”.

„Nu ucizi niciodată indiferent de situație – ceea ce crede Superman – sau ai un anumit echilibru, așa cum crede Lois?”, a continuat el. „Este vorba cu adevărat despre relația lor și despre modul în care opiniile diferite cu privire la convingerile morale de bază pot despărți doi oameni.”

Gunn, 58 de ani, a mai explicat că, în general, „Superman este povestea Americii”, în sensul că urmărește „un imigrant care a venit din alte locuri și a populat țara”.

„Dar pentru mine este mai ales o poveste care spune că bunătatea umană de bază este o valoare și este ceva ce am pierdut”, a adăugat el.

În ceea ce privește orice critici ai poveștii lui Superman care „o vor considera ofensatoare doar pentru că este despre bunătate”, Gunn a avut un răspuns simplu: „La naiba cu ei”.

Superman este acum în cinematografe.

Despre autor

Carolina Digori