Timp de patru zile, Chișinăul devine capitala educației. Profesori, cercetători, experți elevi și studenți dezbat, creează și colaborează sub genericul „Educația Viitorului: Inteligență, Valori și Performanță”. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova sprijină activ Săptămâna Educației de la Chișinău, un eveniment care aduce în prim-plan idei noi, tehnologii moderne și proiecte pentru generațiile de mâine.
Sistemul educațional trece printr-o amplă transformare, a afirmat ministrul Dan Perciun, la deschiderea evenimentului. Peste 500 de milioane de lei au fost investiți în universități, iar 70 de milioane de euro în Rețeaua Școlilor Model. Până în 2029, numărul acestora ar urma să crească de la 35 la 90.
,,Săptămâna Educației este mai mult decât o serie de evenimente, este în esență, o invitație la dialog, o reflecție și acțiune și vom reuși doar dacă vom acționa împreună. Nu avem la MEC un buton magic pe care să apăsam și să producem schimbări, avem nevoie de implicarea proactivă a întregii comunități educaționale”.
Guvernarea își propune să egaleze salariul mediu din educație cu cel mediu pe economie, adică la peste 16 mii de lei, a anunțat șefa statului Maia Sandu, subliniind rolul crucial al educației în societatea noastră.
,,În fiecare clasă, în fiecare școală, în fiecare sat și oraș există oameni care schimbă destine prin puterea exemplului și prin dăruirea lor. Vă mulțumesc pentru această muncă neobosită. Vă încurajez să rămâneți conectați, curajoși, exigenți – cu dumneavoastră înșivă și cu sistemul. Să avem o săptămână a educației cu idei bune și energie pozitivă pentru drumul care urmează”.
„Săptămâna Educației” continuă până pe 25 mai, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Printre cele mai importante evenimente se numără conferința „Dialoguri pentru Viitor” și Târgul universitar național. În paralel, au loc 15 ateliere dedicate cadrelor didactice și tinerilor.
Lasă un comentariu