Bărbatul care a trăit într-un plămân de fier timp de șapte decenii, după ce a contractat poliomielita în copilărie, a murit. Paul Alexander, din Dallas, Texas, SUA, a fost paralizat de la gât în jos după ce a contractat virusul la vârsta de șase ani, în 1952.
Potrivit unei pagini GoFundMe înființată anterior pentru a ajuta la plata îngrijirii domnului Alexander, acesta a murit luni, .
Domnul Alexander a murit după ce a fost dus de urgență la spital cu Covid, potrivit rapoartelor, scrie independent.
La vârsta de șase ani, el a fost dus la spital după ce a dezvoltat simptome de poliomielită și s-a trezit în interiorul unui plămân mecanic. Dl Alexander, căruia i s-a dat numele de „omul cu plămânul de fier”, a trăit în interiorul acestuia pentru tot restul vieții.
Plămânul de fier a acționat ca o diafragmă pentru a-l ajuta pe Alexander să respire după ce un medic i-a făcut o traheotomie pentru a elimina congestia din plămâni în urma infecției cu poliomielită.
Din cauza poliomielitei, el nu putea să respire singur.
Nu putea să se miște sau să vorbească în interiorul carcasei metalice și deseori nu se spăla pentru că nu putea comunica cu asistentele care se ocupau de el.
Alexander a fost unul dintre numeroșii copii plasați în plămâni de fier în timpul unei epidemii de poliomielită din SUA în anii 1950.
Mai târziu, a învățat să respire singur și a reușit să petreacă perioade scurte de timp în afara plămânului de fier și a intrat la universitate, obținând o diplomă în drept.
De asemenea, el și-a publicat propriile memorii în aprilie 2020.
„Știam că dacă voiam să fac ceva cu viața mea, trebuia să fie ceva mental”, a declarat el pentru The Guardian în 2020.
Poliomielita este o infecție gravă care este acum foarte rară atât în SUA, cât și în Marea Britanie, datorită unui program de vaccinare. În prezent, se găsește doar în câteva țări și șansele de a o contracta sunt foarte mici.
Oficialii din domeniul sănătății au declarat un incident național după ce virusul poliomielitei a fost identificat în eșantioane de canalizare prelevate din Londra între februarie și mai 2022, dar nu pare să fi fost identificat niciun caz asociat.
Nu a existat niciun caz confirmat de paralizie din cauza poliomielitei prinse în Marea Britanie din 1984.
Lasă un comentariu