Mii de germani au adus luni flori și jucării la locul atacului din Magdeburg, unde un refugiat saudit a intrat cu mașina în mulțimea de vizitatori a târgului de Crăciun, ucigând cinci persoane, inclusiv un copil, și rănind alte 200. Comunitatea locală se află în doliu, iar autoritățile continuă ancheta.
Locuitorii orașului spun că nu înțeleg cum a fost posibil un astfel de incident și îl consideră o greșeală teribilă a sistemului de securitate.
„Sunt profund șocată. Acest lucru m-a afectat foarte mult. Sunt îngrozit că ceva de genul acesta s-ar putea întâmpla, în ciuda barierelor și a tuturor măsurilor de siguranță. Nu are niciun sens. Mă simt atât de trist, nici măcar nu știu ce să fac mai întâi.”
„Este a doua oară când vin aici. Am fost aici și ieri. Am adus flori, iar acest lucru m-a emoționat atât de mult încât am vrut să văd din nou câte flori au fost aduse. În afară de asta, am fost complet șocat.”
Sâmbătă, orașul Magdeburg a fost inundat de protestatari de extremă dreapta, nemulțumiți de migranți. În jur de 1000 de manifestanți au scandat „Cei care nu iubesc Germania ar trebui să părăsească Germania” și au purtat un banner pe care era scris cuvântul „Remigrație”.
„Nu vrem cazarea solicitanților de azil.”
Pe 20 decembrie, o mașină a intrat cu viteză în mulțimea de la un târg de Crăciun din Magdeburg, Germania. Atacatorul, reținut rapid de autorități, a fost identificat ca fiind Taleb al-Abdulmohsen, un refugiat saudit de 50 de ani, ajuns în Germania în 2006. Acesta a lucrat până în prezent în calitate de psihiatru la o clinică dintr-un orășel vecin. Autoritățile din Arabia Saudită au avertizat Germania cu privire la potențialul pericol reprezentat de acesta și ceruseră extrădarea lui.
Cu toate acestea, autoritățile germane au decis să nu întreprindă acțiuni, considerându-l „ca nefiind o amenințare deosebită”. Poliția nu a calificat incidentul drept un atac terorist, iar atacatorul a declarat că se consideră un luptător împotriva islamului. Potrivit anchetei preliminare, motivul său ar fi fost nemulțumirea față de tratamentul aplicat refugiaților în Germania.
Lasă un comentariu