LIFESTYLE

Merele, când ne fac rău și când ar trebui consumate

Compus de Carolina Digori

Nutriționistul rus Dr. Zhana Tikhanicheva avertizează că consumul de mere , în ciuda tuturor avantajelor, în unele cazuri poate avea consecințe negative. Expertul amintește că pomii de mere sunt adesea tratați cu pesticide și cantități reziduale de substanțe nocive pot intra în organism. Din acest motiv, ea recomandă consumul de mere organice care sunt spălate bine și decojite înainte de consum.

În plus, datorită nivelului ridicat de fructoză, merele pot crește nivelul de zahăr din sânge, astfel încât persoanele cu predispoziție la tulburări metabolice, inclusiv diabet, ar trebui să fie atente cu ele.

Consumul de mere poate provoca, de asemenea, reacții alergice din cauza unor proteine conținute în fructe. Conținutul ridicat de fibre poate duce, de asemenea, la efecte negative dacă merele sunt consumate în exces, scrie www.exquis.ro.

Comentând despre câte mere puteți mânca pe zi, Dr. Tikhanicheva subliniază că depinde de starea generală de sănătate și de caracteristicile individuale ale organismului, dar în medie sunt recomandate unul sau două mere pe zi. Persoanele cu tulburări metabolice sau diabet ar trebui să se limiteze la un fruct în prima jumătate a zilei. Copiilor li se poate da un măr pe zi împărțit în mai multe mese.

Nutriționistul a mai recomandat consumul merelor după micul dejun sau ca gustare de dimineață. Prăjite pot fi adăugate și la terci. În plus, merele pot fi folosite în produse de patiserie, compoturi, băuturi și deserturi.

Fructele proaspăt culese sunt cele mai utile datorită concentrației ridicate de nutrienți. Dar pentru a diversifica dieta, ele pot fi folosite coapte, ca parte a deserturilor, mâncărurilor calde, compoturilor, gemurilor, sucului de mere etc.

Aceste fructe ajută la prevenirea și combaterea unei serii de boli. Consumul de mere ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge datorită fibrelor solubile și antioxidanților. Consumul zilnic de mere ajută la întărirea inimii și a vaselor de sânge și, de asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare, potrivit actualno.com.

Sănătatea gastrointestinală este, de asemenea, legată de consumul de fibre. În acest sens, merele ajută intestinele să absoarbă vitaminele, micro și macroelementele, precum și să funcționeze normal prin menținerea microflorei naturale.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu