NOUTĂȚI

Integrarea Republicii Moldova în UE și menținerea păcii sunt câteva dintre așteptările deputaților de la al doilea mandat al președintei Maia Sandu

Compus de Redacția STAR

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, menținerea păcii și gestionarea crizei energetice sunt câteva dintre așteptările deputaților de la al doilea mandat al președintei Maia Sandu. În timp ce deputații PAS susțin că Maia Sandu a reușit să promoveze țara noastră pe arena internațională la cel mai înalt nivel, aleșii din opoziție susțin că actualul șef de stat a dus țara în mocirlă.

,,Să mențină în continuare Republica Moldova pe arena internațională și să o reprezinte cu demnitate. Și să încurajeze și să inspire fiecare cetățean al țării noastre să contribuie la integrarea europeană a Republicii Moldova”, a menționat deputatul PAS, Andrei Belîi.

,,Așteptările sunt ca și în mandatul precedent este ca Republica Moldova să ajungă în marea familie europeană. Primii pași i-am făcut, acum urmează modificarea legislației, racordarea ei la legislația europeană în care să permită Republicii Moldova să ajungă acolo unde ne este locul”, a spus deputatul PAS, Lilian Carp.

Chiar dacă nu au votat-o la funcția de președinte pe Maia Sandu, unii deputați din opoziție au așteptări de la șefa statului.

,,Așteptări sunt sigur și cele mai mari așteptări sunt instalarea păcii în regiunii. Eu cred că toată lumea așteaptă aceste noutăți sau evenimente care să prognozeze că ar putea să fie în anul ce vine. Și am vrea să vedem așa un pragmatism asupra situației energetice”, a spus deputatul BCS, Corneliu Furculiță.

,,Nu am votat Maia Sandu și nu pot să am așteptări de la un președinte pe care nu l-am votat, dar susțin așteptările cetățenilor Republicii Moldova care își doresc o viață cât mai bună și de asemenea așteptăm implicarea doamnei președinte în soluționarea acestei crize, care acum apasă foarte mult inclusiv psihologic”, a spus deputata BCS, Alla Dorovannaia.

,,Noi nu o considerăm președintele Republicii Moldova. Ea în patru ani deja a dat dovadă că, regretabil mai mult este la nivel de vorbă și rețele de socializare”, a spus deputatul BCS, Adrian Albu.

Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din data de 3 noiembrie în fața lui Alexandr Stoianoglo cu 55,33 la sută dintre sufragii. Maia Sandu a depus jurământul pentru al doilea mandat în calitate de șef de stat al Republicii Moldova în data de 24 decembrie în cadrul unei ceremonii oficiale la Palatul Republicii.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu