NOUTĂȚI

Cumpărături de Crăciun. Chiar dacă prețurile au crescut considerabil în acest an, cumpărătorii nu renunță la tradiția de a avea bucate alese pe masa de sărbătoare

Compus de Redacția STAR

Forfotă mare la Piața Centrală din Capitală, unde sute de oameni au venit să facă cumpărături înainte de Crăciun pe stil nou. Chiar dacă prețurile au crescut considerabil în acest an, cumpărătorii nu renunță la tradiția de a avea bucate alese pe masă.

,,Sunt scumpe, dar n-ai ce face. Trebuie de luat”.

,,Ce fel de Crăciun dacă totul e scump. Sărbătorim cum am sărbătorit, cu bine și cu rău, dar înainte mergem”.

Victoria spune că, în acest an, va trebui să-și ajusteze meniul de sărbători. Cu o pensie modestă, nu își poate permite un meniu sofisticat. Totuși, ea nu renunță la rețeta ei specială de coaste de porc cu prune uscate, un deliciu nelipsit de pe masa de sărbătoare din familia Victoriei.

,,Prunele uscate cu sâmburi trebuie să fie neapărat folosite, pentru că astfel se obține un gust mai intens. Călesc mai multă ceapă și, la început, se face o porție mică în apă, cu puțin sos, ca să se înăbușe bine carnea cu ceapa. Prunele uscate se spală bine, iar dacă sunt prea uscate, se înmoaie în apă. Apoi se adaugă peste carne, se amestecă și se lasă la foc mic să se gătească timp de aproximativ o oră și jumătate. E delicios”.

,,Gătim foarte puțin, că ne ducem să ne întâlnim cu copiii la București. Piftia, sarmalele, cărnița, e clar”.

Pentru Vera, Crăciunul este momentul perfect pentru a se întâlni cu prietenii și rudele. Ea și-a făcut o listă lungă de cumpărături și este gata pentru cheltuieli considerabile. Gospodina va prepara bucate tradiționale. Femeia spune că
de pe masa de sărbătoare nu lipsește peștele.

,,Se curăță peștele, se scoate pielea, prin tocător se dă toată cărnița și se adaugă maioneză, usturoi, ceapă prăjită și pe urmă se umple tot și se pune la rolă. Foarte bun, foarte gustos”.

Pe 25 decembrie, creștinii din Moldova sărbătoresc Crăciunul pe stil nou.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu