Căldura le de bătăi de cap nu doar oamenilor, dar și animalelor. Printre cele mai afectate feline de la Grădina Zoologică din Chișinău sunt urșii și lupii. Îngrijitorii sunt nevoiți să folosească diverse metode pentru a le ușura viața patrupezilor pe timp de caniculă.
La prânz, căldura devine insuportabilă chiar și pentru animale. Urșii, lupii și mistreții au făcut baie și s-au ascuns în cuștile lor, din care vor ieși abia seara pentru a lua cina. Canicula, însă, nu le afectează apetitul. Animalele savurează carnea, iarba, legumele și nu ezită să bea multă apă.
,,În această perioadă, cantitatea de apă este mai mare, le dăm mai multă apă, o schimbăm mai des ca să fie mai rece. Udăm, uneori, voliera, nu animalele, anume voliera, ca să se schimbe cumva atmosfera”, spune ghidul Cristina FLocosu.
Animalele erbivore, cum ar fi camilele, lamele, țapii beneficiază de umbra copacilor și a adăposturilor special construite. În plus, dieta lor este suplimentată cu fructe și legume bogate în apă pentru a preveni deshidratarea animalelor.
Lemurii, deși sunt iubitori de căldură, au nevoie și ei de adăposturi pentru a evita supraîncălzirea. În acest sens, au fost amenajate zone speciale unde temperatura este menținută la un nivel optim.
În schimb leii, papagalii, maimuțele se simt ca în habitatele lor naturale.
Urșii Bruno, Nona și Madona au ajuns la Chișinău din Ucraina, la sfârșitul săptămânii trecute. Animalele au parcurs 600 de kilometri până la noua lor casă. Urșii s-au adaptat rapid și se simt deja stăpâni în voliera pe care o impart cu Vorciun, un urs de 31 de ani.
Lasă un comentariu