Bullying-ul, lupta cu sărăcia și prejudecățile societății – un drum anevoios și plin de provocări spre visul cel mare de a juca fotbal de performanță. Este povestea lui Victor Munteanu, un copil înzestrat cu istețime și dibăcie, care, înlăturat pe nedrept din echipa de fotbal a școlii, descoperă forța interioară de a-și depăși condiția. În ziua competiției, cu o determinare incredibilă, aleargă desculț prin ploaie și marchează golul care îi schimbă destinul. Este scenariul unui film despre curaj, perseverență și puterea visurilor. Pelicula „Două goluri”, regizată de Adriana Vasilcov, a fost prezentată publicului larg la cinematograful Loteanu din Capitală.
,,Am vrut să creez ceva pentru copii, dar și pentru părinți, aceasta idee cumva m-a prins, am dezvoltat-o timp de 2-3 luni, după care am început procesul de filmare Am avut, cred că, în jur de o sută de copii, care au trecut prin cadru și asta a fost provocarea. Ei sunt minunați, ei sunt frumoși, ei au starea asta care te ține permanent în energie, dar și te consumă’’.
Rolul principal a fost interpretat de Marc Efremov, un băiat de 9 ani, care, asemenea personajului său, este pasionat de fotbal și visează să ajungă la nivelul campionului Lionel Messi.
,,A fost foarte frumos, când mă chemau eu mereu jucam fotbal cu mingea. Trebuia să plâng, să mă emoționez foarte tare’’.
Mama lui Marc, jurnalista, pictorița și actrița Olivia Furtună, a remarcat că pentru micul actor aceasta a fost o experiență valoroasă, care l-a disciplinat și i-a arătat ce înseamnă munca în echipă.
,,Pe platoul de filmare al unui film este un grafic așa mai draconic. Marc a fost cel care s-a trezit de dimineață, s-a culcat foarte târziu, a rezistat, a știut toate replicile. Îl mai pierdea echipa pentru că dacă prindea mingea se ascundea și juca pe undeva fotbal’’.
Rolul negativ al directorului școlii în care învăța băiatul, care l-a eliminat pe Victor din echipa școlară de fotbal și a încercat să-l îndepărteze de visul lui, a fost interpretat de Cristina Platon.
,,Eu sunt omul cu bulliyng-ul, femeia cu bullying-ul. Personajul vine să oglindească situația asta coruptă din instituțiile de învățământ și nu doar și cum suntem noi oamenii că haina totuși contează 00.54 MUSCA 01.04 Talentul nu se cunoaște prin felul cum ești îmbrăcat și invers sub niște papuci rupți poate să se ascundă un talent’’.
Alina Rusu a interpretat rolul mamei lui Victor, o femeie care și-a pierdut soțul și sensul vieții. Personajul ei a trecut printr-un șir de transformări și realizări, care au ajutat-o să conștientizeze importanța prezenței sale în viața fiului.
,,Mesajul pe care am vrut să-l transmit prin acest rol, prin rolul Anei Munteanu, este să nu renunți niciodată și că după nori, iese și soarele’’.
Cei care au vizionat filmul au apreciat efortul echipei și au mărturisit că acesta i-a făcut să reflecteze asupra relației cu proprii copii. Unii spectatori au ieșit plângând de la premiera peliculei.
,,Am avut emoții pe care n-am așteptat să le am. Indiferent cât de obosiți n-am fi, dar copiii, trebuie să avem grijă permanent de emoțiile lor’’.
,,Este o poveste foarte bine spusă, cu limbaj cinematografic și eu mă bucur foarte mult. Consider că ar trebui să vină foarte mulți pedagogi, în primul rând’’, a spus regizorul Mircea Surdu.
,,Undeva m-am regăsit și eu în acest scurtmetraj și știu foarte multe situații de genul’’.
Pelicula „Două goluri” va fi proiectată, ulterior, în instituțiile de învățământ din țară.
Lasă un comentariu