NOUTĂȚI

Prețul carburanților a scăzut. Motorină va costa 20 de lei și 11 bani per litru, iar benzina – 23 de lei și 84 de bani per litru

Compus de Redacția STAR

Prețul motorinei a scăzut cu aproape doi lei, ajungând la 20 de lei și 11 bani, care este cel mai mic nivel din acest an. Iar prețul benzinei a cobărât sub pragul psihologic de 24 de lei. Carburanții s-au ieftinit timp de șapte săptămâni consecutiv, astfel motorina a devenit mai ieftină cu 8,5 la sută, iar benzina – cu 5,7 %.

Potrivit ANRE, ieftinirea carburanților din perioada de referință a fost determinată de scăderea nivelului cotațiilor Platts, dar și de aprecierea leului moldovenesc în raport cu dolarul SUA.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard stabilite zilnic de Agenție și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel tendințele de creștere, dar și de scătere a cotațiilor internaționale.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu