NOUTĂȚI

A treia ședință de judecată în cazul omorului Anei-Maria, amânată. Avocatul inculpatului nu s-a prezentat

Compus de Redacția STAR

A treia ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Cotorobai, fostul polițist acuzat că ar fi omorât cu o deosebită cruzime o tânără de 19 ani din Orhei, a fost amânată. Avocatul acestuia nu s-a prezentat la ședință pe motiv că a fost testat pozitiv la COVID – 19.

,,Cel puțin instanţa de judecată a comunicat că a prezentat o poză ce ţine de testul COVID. Am solicitat de a fi desemnat un avocat din oficiu, de la stat, pentru a nu permite tergiversarea examinării cauzei”, a spus Vladislav Boșcnean, procuror.

Procurorul în gestiunea căruia se află cazul, Vladislav Boșcanean, susține că învinuitul nu colaborează cu ancheta.

La cea de-a treia ședință a fost prezentă mama victimei. Femeia a refuzat să vorbească cu presă, dar a transmis prin intermediul avocaților ei că are încredere în sistemul judiciar din țara noastră și vrea ca învinuitul să fie pedepsit conform legii.

,,Nu avem temeiuri să ne îndoim în calitatea actului justiției sau în imparțialitatea unui participant la proces. Nu a fost nicio intervenție din partea inculpatului”, a spus avocat părții vătămate, Elen Cojocaru.

Potrivit probelor acumulate de acuzare, Gheorghe Cotorobai ar fi răpit-o pe Ana-Maria, în timp ce tânăra se afla într-o stație de așteptare din Orhei. După ce a parcurs o porțiune de drum prin oraș, Cotorobai ar fi pus-o în portbagajul mașinii și a transportat-o la domiciliul său din raionul Telenești. Ajuns acasă, Cotorobai ar fi violat-o pe Ana-Maria, iar în dimineața următoare ar fi transportat-o într-o pădure din raionul Telenești, unde i-ar fi aplicat mai multe lovituri, inclusiv în regiunea capului, până când fata a decedat.

Expertiza judiciară a demonstrat că, în momentul comiterii crimei, Cotorobai era responsabil pentru acțiunile sale și „nu suferea de o maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate”. Dacă va fi găsit vinovat, Cotorobai riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu