NOUTĂȚI

Obiecte cu inscripția blocului politic creat de Ilan Șor au fost descoperite de poliție, în lipsa actelor de proveniență

Compus de Redacția STAR

Marfă cu tentă electorală, cu inscripția „Blocul Politic Victorie”, creat la Moscova de gruparea criminală condusă de condamnatul fugar Ilan Șor, a fost depistată de poliție în două automobile, in lipsa actelor de proveniență. Cele două vehicule au fost stopate pentru verificări în apropierea localității Grigorăuca din raionul Sîngerei, iar unul dintre șoferi a declarat oamenilor legii că duce marfa la o înmormântare.

Cele două mașini transportau 1 446 de căni, 1 200 de pixuri, 12 pachete cu baloane, 480 de carnete, 1 195 de genți din bumbac, 1 200 de suporturi pentru baloane, 183 de imagini fotografice cu chipul deputatului Vasile Bolea și un pachet de documente juridice care aparțin Partidului Șansă și a Blocului politic „Victorie”.

Poliția anunță că a inițiat pe acest caz o procedură contravențională, care ulterior va fi conexată cu un dosar penal pornit pentru finanțarea ilegală a partidelor politice și spălare de bani. IGP precizează că va sesiza și Comisia Electorală Centrală.

De notat că CEC a refuzat să înregistreze participarea Blocului electoral „Victorie” la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional din 20 octombrie, decizia fiind menținută în vigoare de Curtea de Apel Chișinău. Anterior, activitatea Partidului „Șansă”, care face parte din acest Bloc Politic a fost supendată de Judecătoria Bălți pe un termen de trei luni, care expiră la mijlocul lunii noiebrie.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu