NOUTĂȚI

S-au dat drept polițiști de frontieră și au extorcat bani de la trei ucraineni. Organizatorul reținut

Compus de Redacția STAR

Câteva persoane s-au dat drept polițiști de frontieră și au jefuit trei cetățeni ai Ucrainei. Cazul s-a produs la sfârșitul lunii martie, în apropierea localităților Rîbnița și Rezina, iar oamenii legii abia acum au reușit să-l rețină pe organizatorul schemei infracționale. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din regiunea transnistreană.

Potrivit poliției, suspecții ar fi stopat mașina în care se aflau cei trei cetățeni ai Ucrainei și au motivat că efectuează un control de rutină. Ulterior, indivizii au confiscat pașapoartele acestora, i-au forțat să urce într-un automobil și au plecat spre Chișinău. Mai târziu, au oprit mașina pe o stradă neiluminată și ar fi cerut de la fiecare câte 500 de dolari, sub amenințarea că vor fi deportați în Ucraina.

Șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a menționat, pentru info1.md că suspecții nu purtau uniforme de polițist în momentul comiterii infracțiunii, dar au prezentat legitimații false.

Amintim că, pe 21 august, guvernul a aprobat o hotărâre care prevede sancțiuni pentru cei care vor confecționa sau vor vinde uniformele de serviciu ale instituțiilor de forță. Persoanele fizice riscă amenzi de până la 4 000 de lei, persoanele cu funcții de răspundere până la 7 500 de lei, iar cele juridice vor plăti până la 8 000 de lei.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu