NOUTĂȚI

Afost găsit ultimul cadavru de pe iahtul scufundat în Sicilia, toți cei șase pasageri dispăruți fiind confirmați morți

Compus de Carolina Digori

A fost găsit ultimul cadavru de pe iahtul de lux care s-a scufundat în largul coastei Siciliei. Surse ale gărzii de coastă italiene au declarat pentru PEOPLE vineri, 23 august, că „ultima persoană încă dispărută în naufragiul din Palermo a fost identificată”. Descoperirea vine după ce patru corpuri au fost recuperate miercuri, 21 august, în timp ce un al cincilea corp a fost găsit în epavă.

Bayesian s-a scufundat în jurul orei locale 5 a.m. luni, 19 august, în timp ce era ancorat la aproximativ o jumătate de milă de coasta Porticello, potrivit unei declarații a gărzii de coastă italiene, obținută anterior de PEOPLE.

La momentul dezastrului, iahtul transporta 22 de persoane. Imediat după scufundare, au fost salvate 15 persoane și a fost recuperat un cadavru – identificat ulterior ca fiind bucătarul Recaldo Thomas.

Joi, 22 august, un oficial al guvernului italian a confirmat că antreprenorul britanic de tehnologie Mike Lynch se numără printre morți.

Deși autoritățile italiene nu au identificat oficial cadavrele recuperate, un oficial al Ministerului de Interne italian a confirmat că Lynch a fost unul dintre cadavrele găsite, relatează Reuters. Fiica sa, Hannah, rămăsese dispărută la acel moment.

Cei doi s-au numărat printre cei șase pasageri dispăruți în urma naufragiului, în timp ce soția lui Lynch, Angela Bacares, a fost una dintre cele 15 persoane care au fost salvate.

Alte persoane dispărute au fost identificate anterior ca fiind președintele Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, soția sa, Judy, și avocatul Christopher Morvillo din New York și soția sa, Neda.

O sursă apropiată anchetatorilor care se ocupă de incident a declarat anterior pentru PEOPLE că autoritățile se concentrează pe victime înainte de a cerceta ce s-a întâmplat.

Evident, prioritatea este să putem afla ce s-a întâmplat cu cei dispăruți și să recuperăm eventualele cadavre”, a declarat sursa. „În acest moment, nimeni nu a fost pus sub anchetă, deoarece până când nu vor găsi cadavrele, nu pot evalua niciun fel de teorie sau acuzație”.

Soția lui Lunch, Angela Bacares, este una dintre persoanele care au fost salvate, potrivit unei surse locale.

Pasagerii sărbătoreau după ce Lynch a fost achitat în iunie într-un proces de fraudă financiară în SUA, a declarat pentru PEOPLE o sursă apropiată supraviețuitorilor.

„Acesta este motivul pentru care și-a luat cei mai apropiați prieteni și colegi în călătorie”, a declarat sursa.

Morvillo îl reprezentase pe Lynch în cazul de fraudă, iar alți angajați ai firmei se aflau, de asemenea, pe Bayesian, a declarat un purtător de cuvânt al Clifford Chance, firma sa de avocatură.

Într-un articol publicat pe 27 iulie de The Sunday Times, Lynch a declarat că a simțit că ar fi putut muri în închisoare dacă ar fi fost condamnat.

„Am diverse lucruri medicale care ar fi făcut dificilă supraviețuirea”, a declarat Lynch, tată a doi copii – Hannah, 18 ani, și o altă fiică, 21 de ani.

Danny Fortson, care l-a intervievat pe Lynch pentru poveste, a declarat anterior pentru PEOPLE că Lynch părea „incredibil de recunoscător și fericit”, dar încă „se lupta să accepte” noua sa realitate.

Înainte de conversația sa cu PEOPLE, corespondentul Sunday Times a distribuit o postare pe X (cunoscut anterior ca Twitter), reacționând la vestea că Lynch și fiica sa de 18 ani au dispărut.

El a scris: „Ironia teribilă este că, atunci când am stat jos luna trecută, el a făcut clar că el a simțit că a câștigat un nou contract de leasing pe viață „.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu