NOUTĂȚI

Fruntașul MAN Ruslan Darie a fost prins beat la volan. PAS cere demiterea sa

Compus de Redacția STAR

Șeful Întreprinderii Municipale „Supravegherea și protecția animalelor” din Chișinău, Ruslan Darie, care este și membru al Consiliului Național al Mișcării Alternativa Națională, este cerectat penal după ce a fost prins beat la volan. Informația a fost confirmată pentru ONE TV de către surse din din cadrul poliției, care au mai precizat că Darie, care în trecut a fost polițist, ar fi încercat să influențeze agenții de patrulare să nu-l documenteze.

De asemenea, ONE TV a aflat că în timpul reținerii în nordul țării, Ruslan Darie purta un tricou cu simbolurile partidului MAN, condus de Ion Ceban. Potrivit portalului pulsmedia.md, oamenii legii au stabilit, în urma testării alcoolscopice, că șeful întreprinderii municipale din Capitală avea o concentrație de alcool de 1,04 mg/l în aerul expirat, ceea ce este de aproape 7 ori mai mult decât norma admisibilă. Ruslan Darie nu a putut fi contactat pentru o reacție, așa cum telefonul său este deconectat.

Consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău susțin că Ruslan Darie s-ar afla în custodia Inspectoratului de Poliție al raionului Rîșcani și cer demiterea acestuia de la șefia Întreprinderii Municipale „Supravegherea și protecția animalelor” din Capitală.

„Anual, se produc sute de accidente rutiere din cauza șoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan. Sute de oameni rămân traumatizați și zeci de oameni mor din cauza șoferilor care consumă alcool și conduc beți automobilele. Un șofer beat la volan este un potențial criminal pe drumurile din țară. Condamnăm acest comportament iresponsabil al lui Ruslan Darie și cerem primarului Ion Ceban să-l demită imediat din funcția de conducere din cadrul ÎM „Supravegherea și protecția animalelor”, se precizează în mesajul PAS.

Primarul Capitalei Ion Ceban nu a comentat fapta subalternului său de partid, iar șeful Direcției Relații Publice a Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a declarat pentru ONE TV că nu poate nici confirma și nici infirma cercetarea penală a lui Ruslan Darie și că acesta este resposabil personal pentru acțiunile sale. De asemenea, Chirilescu a refuzat să comenteze apelul consilierilor PAS privind demiterea lui Darie de la șefia întreprinderii municipale.

Pe site-ul formațiunii MAN, Ruslan Darie este prezentat drept jurist, cu experiență managerială în domeniul afacerilor interne. Anterior el a a actuvat în structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne și a deținut funcția de șef al Punctului de Trecere a Frontierei „Leușeni” din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu