NOUTĂȚI

Armata ucraineană controlează 92 de localități în regiunea Kursk

Compus de Redacția STAR

Armata ucraineană controlează 92 de localități și un teritoriu de 1.250 de kilometri pătrați în regiunea Kursk, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Oficialul de la Kiev a mai precizat că forțele armate continuă să-și consolideze pozițiile.

„În general, această operațiune a reprezentat cea mai mare investiție în procesul de eliberare a ucrainenilor din captivitatea rusă. Am obținut deja cel mai mare număr de prizonieri ruși într-o singură operațiune, ceea ce constituie un rezultat semnificativ. Este una dintre țintele noastre, iar acțiunile noastre continuă.”

Primele informații despre faptul că forțele ucrainene au străpuns granița în regiunea Kursk au apărut pe 6 august. Operațiunea a fost pregătită în secret față de partenerii occidentali ai Ucrainei, mai spune Zelenski.

„Dacă ar fi auzit că plănuim o astfel de operațiune, mulți ar fi spus că este imposibil și că este o încălcare a celei mai roșii linii din Rusia. De aceea, nimeni nu a știut că se pregătește. Acum, însă, succesul luptătorilor noștri vorbește de la sine”.

Publicația The Economist, care face trimitere la o sursă apropiată șefului armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, afirmă că Occidentul nu a fost informat în mod deliberat, deoarece acesta perturbase deja două operațiuni anterioare. Generalul Sîrski a comunicat despre operațiune doar unui grup restrâns de generali și oficiali de securitate. Potrivit publicației, când Occidentul a fost confruntat cu faptul că operațiunea deja se desfășoară, nu a mai obiectat.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu