NOUTĂȚI

Pilonul căzut pe bulevardul Moscova a fost doborât de un troleibuz

Compus de Redacția STAR

Un polon de electricitate s-a prăbușit pe bulevardul Moscova din Capitală, sâmbătă. Pilonul ar fi căzut în urma unei manevre de ocolire efectuate de conducătorul unui troleibuz, a anunțat șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Întrebat de jurnaliști dacă după acest incident vor fi verificați și alți piloni de electricitate pentru a evita o eventuală tragedie, responsabilul a spus că nu sunt planificate astfel de verificări.

,,Acest exercițiu a fost efectuat în anul 2023, când a fost planificat și a fost inițiat procesul de schimbare a stâlpilor la rețeua de contact, este un proces continuu care asigură schimbarea și înlocuirea acelor piloni care prezenta careva defecte sau situații precare, în cazul dat, anume acest stâlp nu prezinta niciun defect pentru a fi luat în calcul la procesul de modernizare”.

Nu este singurul incident produs în Capitală. Acum o lună, o fetiță de 11 ani a decedat, iar un băiețel de șase ani a ajuns la spital în stare gravă, după ce au fost electrocutați în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă. Minorii ar fi atins firele electrice care au produs un scurtcircuit. Municipalitatea refuză în continuare să vorbească despre rezultatele anchetei interne demarate în urma tragediei.

,,Menționez încă o dată: așteptăm ancheta organelor de drept”, a spus Ilie Ceban, viceprimarul Capitalei.

Anterior, consilierii PAS au solicitat suspendarea mai multor responsabili din cadrul Primăriei după nenorocirea din sectorul Botanica.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu