NOUTĂȚI

Șoferul învinuit de provocarea accidentului din raionul Strășeni, nu avea permis de conducere

Compus de Redacția STAR

Tânărul de 22 de ani, care a provocat sâmbătă tragicul accident în apropiere de satul Codreanca din raionul Strășeni, în urma căruia cinci persoane au decedat, iar alți cinci copii au ajuns la spital, nu avea permis de conducere. Documentul i-a fost ridicat de oamenii legii acum o lună, când a fost prins la volan în stare de ebrietate avansată. Poliția a pornit o anchetă penală privind încălcarea regulilor de securitate a circulației soldată cu decesul mai multor persoane. Șoferul fără permis se află în custodia poliției, are statut de învinuit, iar procurorii cer plasarea lui în arest. Trei dintre cei cinci copii răniți în accident continuă să se afle în stare gravă.

Cel mai mic dintre cei cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău are vârsta de doar un an, iar cel mai mare – 13 ani.

,,Trei dintre cei cinci copii din raionul Strășeni, care au fost transportați la Institul Mamei și Copilului în data de 10 august rămâne să fie în continuare gravă. Aceștia fiind internați secția de reanimare. Sunt în stare gravă, dar stabilă la moment sub supraveghere medicală. Alți doi pacienți cu diferite traumatisme sunt sub supraveghere medicală în secția de ortopedie”, a spus Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Șoferul învinuit de provocarea accidentului este internat în Spitalul Raional Strășeni, iar medicii spun că el se află în afara oricărui pericol.

,,Spitalizare sâmbătă, după accidentul rutier spitalizat în secția de terapie intensivă, unde a fost examninat clinic, radiologic și de laborator. S-a apreciat diagnosticul de politraumatism. Acum la moment se află în secția de chirurgie generală pentru a continua tratamentul medicamentos, în stare stabilă, fără pericol de viață”, a spus Anatol Avram, medic traumatolog Spitatul raional Strășeni.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 10 august. Preliminar, s-a stabilit că șoferul de 22 de ani nu s-ar fi asigurat și ar fi efectuat manevra de depășire peste linia continuă. În consecință, mașina pe care o conducea a tamponat frontal un automobil ce se deplasa din sens opus. În urma impactului, ambele unități de transport au luat foc, iar trecătorii au reușit să scoată cinci copii din ambele mașini. Martorii spun că cinci persoane au ars de vii după ce au rămas blocate în cele două automobile, iar corpurile lor au fost depistate carbonizate.

Printre cei decedați se numără o adolescentă de 17 ani și o femeie de 56 de ani care erau pasagere în mașina care a intrat pe contrasens. Din cel de-al doilea automobil, care se deplasa regulamentar, au decedat șoferul de 37 de ani și două pasagere, o femeie de 32 de ani și alta de 54 de ani.

Dacă va fi găsit vinovat de producecerea accidentului, șoferul învinuit riscă până la 10 ani de închisoare, cu anularea deptului de a conduce. Anterior, el a fost condamnat pentru furt și jaf.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu