NOUTĂȚI

Totalurile admiterii. Aproape 15 mii de candidați s-au înscris pe platforma de admirere online la universități

Compus de Redacția STAR

Aproape 15 mii de candidați s-au înscris pe platforma admirere online la universitățile din țară, ceea ce a depășit așteptările autorităților. Numărul mare de candidați se datorează și faptului că aceștia au avut posibilitatea să aplice la trei universități diferite, fără a se deplasa fizic la instituțiile de învățământ superior, dar rămâne de văzut câți vor depune actele în original. Ministrul Educației, Dan Perciun susține că cei mai mulți s-au înscris la studii cu finanțare bugetară.

,,Tradițional rămân la fel de solicitate dreptul și economia. Deși nu oferim multe locuri la buget, totuși lumea este dispusă să achite contractul, dar să meargă la drept și economie. Avem o pondere îmbucurătoare acelor care au ales specialitățile pedagogice, IT continuie să fie popular, ingineria. Vreau să așteptăm data de 11 când vom avea numărul celor care au și adus documentele și să încheiem procesul de admitere după care vom anunța rezultatele finale”.

În acest an au fost oferite peste 8 600 de locuri de studii cu finanțare bugetară pentru licență, master, rezidențiat și secundariat clinic în universitățile din Moldova. Din numărul total de locuri achitate din bugetul de stat, peste 2100 sunt acordate domeniului științe ale educație. Sesiunea suplimentară de depunere a dosarelor la concursul de admitere va avea loc în perioada 10-14 august.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu