NOUTĂȚI

Două asistente Dispensarul Dermato-Venerologic, suspectate că ar fi estorcat sume bănești

Compus de Redacția STAR

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la Dispensarul Dermato-Venerologic din Chișinău, într-un dosar de corupție în care sunt vizate două asistente medicale. Acestea sunt suspectate că ar fi estorcat sistematic sume ce variază între 250 și opt mii de lei de la agenți economici și persoane fizice în schimbul perfectării fișelor medicale personale. Din interceptările audio publicate de CNA se poate desluși modul în care era negociată mita.

„- Ia numără! -Ce să număr? Banii? Cât trebuie să fie aici? -4000, 19, 750, 4750. ”

Potrivit anchetei, cele două asistente medicale ar fi luat bani pentru perfectarea fișelor medicale personale fără ca persoanele vizate să se prezinte la examenul medical obligatoriu sau la examinarea formală a pacientului. Astfel, de la diverși agenți economici ar fi fost cerute sume între o mie și opt mii de lei, în funcție de numărul angajaților pentru care se solicita perfectarea fișelor medicale personale. Sumele percepute de la persoanele fizice ar fi variat între 250 și o mie de lei, precizează CNA.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Bănuitele sunt cercetate în stare de libertate. Urmărirea penală pe caz continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău”, a spus Ina Voloșciuc, purtător de cuvânt al Centrului Național Anticorupție.

Cele două suspecte sunt cercetate pentru acte de corupție în stare de libertate.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu