NOUTĂȚI

SBU anunță că a neutralizat o rețea extinsă de agenți FSB care pregăteau atacuri în Ucraina

Compus de Redacția STAR

Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat luni că a neutralizat o rețea extinsă de agenți FSB care pregăteau atacuri cu rachete, bombe și drone asupra a șase regiuni din țară. Ca urmare a unei operațiuni speciale desfășurate în mai multe etape, nouă agenți ai FSB au fost reținuți simultan în Dnipro, Zaporijia și Sumî, precum și în regiunile Donețk, Odesa și Kirovograd. Pentru a nu fi deconspirați, agenții ruși au acționat separat și erau coordonați de de un singur ofițer FSB. Identitatea acestuia a fost stabilită de SBU, dar nu a fost făcută publică. La comanda lui, agenții racolați colectatau informații despre instalațiile ucrainenene de infrastructură critică și despre dislocația trupelor ucrainene.

„Printre agenții ruși s-au numărat, de asemenea, doi manageri și un student universitar care au înregistrat mișcarea eșaloanelor armatei ucrainene către frontul de est. Un alt trădător a fost un fost ofițer al forțelor de poliție desființate, care a raportat ocupanților cu privire la consecințele atacului rus asupra uneia dintre centralele hidroelectrice ucrainene”, a spus Arteom Dehtearenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului Ucrainean de Securitate.

Printre agenții racolați se numără și doi funcționari publici din Odesa și Dniro, dar și un fost ofițer de poliție. Potrivit anchetei, inculpații au intrat în atenția FSB datorită faptului că erau comentatori activi pe canalele de Telegram pro-Kremlin. Aceștia se află în arest și riscă închisoarea pe viață, fiind acuzați de înaltă trădare de patrie comisă în timpul legii marțiale.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu