NOUTĂȚI

Două persoane figurează în dosarul inițiat de PA în cazul construcției drumului de acces „Leova-Bumbăta”

Compus de Redacția STAR

Încă un figurant în dosarul penal inițiat în cazul construcției drumului de acces către punctul de trecere a frontierei de stat ,,Leova-Bumbăta”. Procurorii Anticorupție au menționat pentru ONE TV că acesta are statut de bănuit de abuz de putere sau abuz de serviciu, săvârșit din interes material, fără a oferi detalii despre funcția deținută de către acesta.

Asta după ce, în luna mai, procurorii i-au înaintat învinuirea de abuz de serviciu directorului Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor”, Sergiu Bejan, în cadrul acestui dosar penal. Anterior, Bejan a declara presei că respinge acuzațiile și a reclamat că la mijloc ar sta interesele ascunse ale unor persoane, fără a oferi detalii. Procuratura Anticorupție a inițiat la sfârșitul anului trecut cauza penală ,,privind săvârșirea de către persoane publice din cadrul Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” și Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a acțiunilor pretins ilicite săvârșite la implementarea procesului de proiectare și construcție a drumului de acces către punctul de trecere a frontierei de stat ”Leova-Bumbăta”, care au cauzat un prejudiciu în proporții deosebit de mari bugetului de stat”.

Între timp, lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost încheiate, recepția în cazul drumului având loc fără reprezentanții Primăriei Leova care au refuzat să participe ,,până la finalizarea investigației” procurorilor. Iar ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a refuzat să ofere un comentariu cu privire la acțiunile structurilor de drept și a făcut publice toate documentele referitoare la construcția acestui obiectiv, în contextul presupeselor încălcări. Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta activează pe timp de zi și este al șaptelea de la frontiera moldo-română.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu