NOUTĂȚI

Arhitectul-șef din Căușeni, suspectat că ar fi luat mită pentru eliberarea actelor permisive

Compus de Redacția STAR

Arhitectul-șef al raionului Căușeni a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție, fiind suspectat că ar fi luat mită de la mai mulți localnici, în schimbul eliberării unor acte permisive legate de construcția și demolaea unor imobile. În urma perchezițiilor efectuate, luni dimineața, în biroul său, au fost ridicate obiecte și documente relevante anchetei de corupție. Funcționarul este cercetat în stare de libertate. El nu-și recunoaște vina și continuă să activeze în cadrul Consiliului Raional Căușeni. Între timp, CNA a făcut publice interceptări audio a discuțiilor suspectului și persoane de la care ar fi pretins mită.

„– Normal un cinci? – Mai pui oleacă și gata. – Acuș a veni, pentru că am lăsat portmoneul la dânsa în geantă. – Nu, așteapt-o dar acolo. Mulțumesc!”.

Într-o altă secvență, suspectul grăbește oferirea mitei.

”– Cât sunt dator? – Cât o să fie. Atât, hai. – Cât o să fie!? – Hai mai iute! – Cât trebuie? Spune-i! Nu vă rușinați! – Eu nu spun nimic, hai așteaptă oamenii. – O mie jumate ajunge? – Ajunge.”

Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție, infracțiunile de corupție au fost comise în perioada lunilor mai-iulie 2024.

„Arhitectul-șef al raionului Căușeni, ar fi pretins și primit de la locuitorii raionului, mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 200 – 1500 lei, pentru îndeplinirea/grăbirea îndeplinirii unor acțiuni în exercitarea funcției, manifestate prin eliberarea actelor permisive de demolare, edificare, proiectare, a bunurilor imobile, amplasate în raza teritoriului deservit”, susține Ina Voloșciuc, ofițer de presă al CNA.

Am încercat să luăm legătură cu arhitectul-șef al raionul Căușeni, dar acesta nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor ONE TV pentru a oferi o reacție la aceste acuzații. Iar președintele raionului Căușeni, Alexandru Catan, a afirmat pentru ONE TV că persoana vizată de ancheta de corupție nu a fost suspendată din funcție.

,,Dumnealui nu a fost reținut, eu am întrebat dacă dumnealui este vizat pentru a fi suspendat din funcție și au spus ca la moment- nu – și de aceea l-am chemat pe dumnealui și l-am întrebat care este starea de lucru, a spus că nu este de acord cu ceea ce i se încriminează”, susține Alexandru Catan, președintele raionului Căușeni.

Cazul este investigat de Procuratura municipiului Chișinău și CNA.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu