NOUTĂȚI

Procurorii au finalizat urmărirea penală în dosarul tinerei de 19 ani din Orhei, ucisă cu o deosebită cruzime

Compus de Redacția STAR

Gheorghe Cotorobai, fost polițist și fost angajat al Administraţiei Penitenciarelor, acuzat că ar fi omorât cu o deosebită cruzime o tânără de 19 ani, însărcinată, pe care ar fi răpit-o în aprilie dintr-o stație auto din orașul Orhei, a ajuns pe banca inculpaților. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis dosarul în instanță, anunță Procuratura Generală. Dacă va fi găsit vinovat, Cotorobai riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Probele acumulate de procurori arată că învinuitul ar fi răpit-o pe Ana-Maria, în timp ce tânăra se afla într-o stație de așteptare din Orhei. După ce a parcurs o porțiune de drum prin oraș, Cotorobai ar fi plasat-o în portbagajul mașinii, schimbând apoi direcția și transportând-o la domiciliul său din raionul Telenești.

Ajuns acasă, Cotorobai ar fi violat-o pe Ana-Maria, iar în dimineața următoare ar fi transportat-o într-o pădure din raionul Telenești. Procurorii susțin că bărbatul i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri, inclusiv în regiunea capului, până când aceasta a decedat.

Expertiza judiciară a demonstrat că, în momentul comiterii crimei, Cotorobai era responsabil pentru acțiunile sale și „nu suferea de o maladie psihică cronică sau tulburare de personalitate”.

Tragedia s-a produs la începutul lunii aprilie. Ana-Maria, care era însărcinată în șase luni, a urcat într-o mașină de ocazie și a dispărut fără urmă. La volanul automobilului se afla Gheorghe Cotorobai. După mai multe zile de căutări, corpul neînsuflețit, cu semne de moarte violentă al tinerei, a fost găsit la 21 de kilometri de satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, unde locuiește suspectul.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu