NOUTĂȚI

„Barza Albă” înghite „Aroma”. Autoritățile anticipează în 2025, o creștere a vânzărilor cu 23% față de anul curent

Compus de Redacția STAR

Cabinetul de miniștri a dat undă verde fuziunii între societățile pe acțiuni „Barza Albă” și „Aroma”, iar decizia este prezentată de autorități drept un pas important pentru eficientizarea activității celor două întreprinderi de stat. Reorganizarea va fi gestionată de Agenția Proprietății Publice, care deține acțiunile celor două entități.

Fuziunea va avea loc prin absorbția „Aroma” de către „Barza Albă”, care ar urma să-și consolideze astfel poziția pe piață a companiei și să-și crească volumul vânzărilor pe piața internă și externă. Potrivit Guvernului, îmbunătățirea echipamentelor tehnologice va crește productivitatea și calitatea produselor. În urma restructurării, se așteaptă ca, în 2025, vânzările nete să crească cu 23 la sută comparativ cu anul curent.

,,Barza Albă va absorbi Aroma. Cu potențialul său va achita toate datoriile pe care le are societatea pe acțiuni Aroma și în urma acțiunilor întreprinse va fi îmbunătățit managementul acestor companii, dar și unificat efortul pentru îmbunătățirea vânzărilor și profitul acestor două întreprinderi. Propunem scutirea de plată a devidentelor pentru anul 2023 a Societății pe Acțiuni Barza Albă”, a spus Roman Cojuhari, directorul general Agenția Servicii Publice

Potrivit autorităților, mărcile deținute de „Aroma” și stocurile de distilate și divin ale acestei întreprinderi urmează să fie valorificate mai eficient, ceea ce va permite extinderea și diversificarea piețelor de desfacere.

Compania „Barza Albă” are o istorie de aproape 80 de ani și exportă produse în țări precum Australia, SUA, România, Israel, China, Țările Baltice, Cehia, Germania, întreg teritoriul CSI, Kazahstan și Kârgâzstan. În anul 2022, „Barza Albă” a fost recunoscută ca obiect de patrimoniu cultural național al Republicii Moldova.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu