NOUTĂȚI

Terenul fostului Stadion Republican va fi vândut Statelor Unite ale Americii cu 18 milioane de euro

Compus de Redacția STAR

Terenul fostului Stadion Republican cu o suprafață de 5,2 ha va fi vândut Statelor Unite ale Americii contra sumeni de 18 milioane de euro. Aici urmează să fie construit noul sediu al Ambasadei SUA. 59 de deputații au ratificat, miercuri, 31 iulie în cadrul ședinței plenare Acordul cu Guvernul SUA privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al misiunii diplomatice.

,,Cu suma opținută în baza acestui acord de aproximativ 18 milioane de euro statul urmează să renoveze un centru cultural Universul în inima capitalei, dar și să contruiască stadioane în toată țara. Și la fel să participăm la finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru contrucția unui stadion național. Și amintesc ca urmare adoptării acestui acord în Republica Moldova urmează a veni investiții de aproximativ 250 de milioane de dolari”, a spus Radu Marian, președintele Comisiei Economice, Buget și Finanțe.

Potrivit documentului, SUA va mai rambursa cheltuieli de până la 7,5 milioane de euro aferente transferului lotului de teren cu posesia vacantă, inclusiv orice plăți legate de expropriere, și eliberării acestuia de orice construcții.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu