NOUTĂȚI

Înotătorul român, David Popovici a adus prima medalie de aur la ediția din acest an a Jocurile Olimpice

Compus de Redacția STAR

România a câștigat prima medalie de aur la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, care se desfășoară la Paris. Înotătorul român David Popovici, în vârstă de doar 19 ani, s-a clasat luni seara pe locul întâi la proba de 200 de metri stil liber, după o cursă de maximă tensiune, ajungând la final cu doar două sutimi înaintea britanicului clasat pe locul doi și cu 7 sutimi înaintea celui american.

„Popovici! Se pare că poate ajunge primul. Chiar așa este! David Popovici! Are în sfârșit medalia olimpică! Și este de aur! Culoarea perfectă pentru a se potrivi cu înotul lui perfect!”

Copleșit de emoții, la doar câteva minute după competiție David Popovici a declarat că și-a realizat visul.

„- Ai lacrimi în ochi a fost o cursă fantastică. E un vis împlinit pentru tine ? – Absolut. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință foarte arzătoare și puternică, absolut oricine poate.”

David Popovici a adus României a patra medalie de aur la înot din istoria participării țării la Jocurile Olimpice. David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 metri liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El este deținător al două recorduri mondiale la juniori la proba de 100 și la 200 metri liber.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu