NOUTĂȚI

Ar fi furat șase milioane de lei. CNA a efectuat 12 percheziții la șapte persoane

Compus de Redacția STAR

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori anticorupție au efectuat marți 12 percheziții la 7 persoane suspectate de fraudarea fondurilor publice pentru amenajarea unui parc rural în satul Brăviceni, raionul Orhei. Printre suspecți se numără un angajat al Inspecției Naționale pentru Supraveghere Tehnică, fostul director interimar al acestei instituții, un angajat al primăriei din Brăviceni, managerul tehnic al Consiliului raional Orhei, precum și proprietarul și administratorul unei întreprinderi private.

Potrivit CNA, în perioada 2023-2024, suspecții ar fi utilizat situația de serviciu pentru a obține, prin abuz de încredere și inducere în eroare, suma de 6,4 milioane de lei. Acești bani urmau a fi alocați din bugetul de stat al Republicii Moldova prin intermediul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, pentru lucrările de amenajare a paruclui din satul Brăviceni. În martie 2024, a fost semnat un procesul-verbal fictiv în care figurau lucrări care în realitate nu au fost executate de agentul economic.

În prezent, CNA și Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni pentru identificarea tuturor celor implicați în această schemă de corupție. Procurorii și ofițerii anticorupție au efectuate 12 percheziții la domiciliile, birourile și în mijloacele de transport ale suspecților. În cazul în care aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de închisoare și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita anumite activități pe o perioadă de până la 5 ani.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu