NOUTĂȚI

Dorin Junghietu va reprezenta Guvernul în Consiliul de Administrație al întreprinderii „Moldovagaz”

Compus de Redacția STAR

Dorin Junghietu va reprezenta Guvernul în cadrul Consiliului de Administrație al întreprinderii moldo-ruse „Moldovagaz”. Junghietu și-a câștigat fotoliul în baza unui concurs organizat de Ministerul Energiei. Candidaturile celorlalți trei reprezentanți ai Guvernului în Consiliu vor fi selectate de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a primit o listă cu șase candidaturi de la Comisia responsabilă de selecatrea candidaților. CV-ul câștigătorului, dar și a celorlalți șase candidați nu au fost făcute publice. Mai mult, nu se știe în baza căror criterii vor fi aleși câștigătorii. Reprezentanții Guvernului în Consiliul de Administrație al întreprinderii „Moldovagaz” urmează să ridice un salariu lunar de aproape 100 de mii de lei.

,,Tot concursul ăsta și intenția de a face acest concurs vine pur din partea mea, din partea Ministerului, din partea mea ca ministru pentru a da o mai bună transparență și mai bună calitate acestui proces. În general nu există vreo obligație”, susține Victor Parlicov, ministrul Energiei.

Cei șase candidați din care urmează să fie selectați și desemnați ceilați trei membri ai Consiliului de Administrație sunt Roman Stavila, Vadim Ceban, Constantin Vozian, Eduard Calancea, Radu Mandrabur și Doina Vozian. Concursul s-a desfășurat în perioada 16-17 iulie, iar la proba interviului au fost admise 33 de persoane dintre cele 37 care au depus dosarul, potrivit responsabililor Ministerului Energiei.

Ministerul menționează că prin selectarea membrilor Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” în bază de concurs se urmărește ,,consolidarea guvernanței corporative și a calității managementului în sectorul gazier”, potrivit angajamentelor țării în procesul de integrare europeană. Consiliul de Administrație al „Moldovagaz”, care este organul executiv colegial, este format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari. Aceștia au un mandat de trei ani.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu