NOUTĂȚI

Vladimir Voronin pune la îndoială capacitățile celor care au anunțat că vor candida pentru alegerile prezidențiale

Compus de Carolina Digori

Fostul președinte Vladimir Voronin pune la îndoială capacitățile celor care au anunțat că vor candida pentru alegerile prezidențiale din această toamnă. Acesta susține că cei care se vor înscrie în cursă nu au nimic în comun cu funcția de șef de stat.

,,Toți acești ani, patru ani de zile critică Președinția de-n zori până-n zori. Și acum toți stau în ocidiri la candidați la președinte. Eu mai mult văd, defapt pe toți îi cunosc și văd persoane, care nici în clin nici în mânecă nu au nicio atribuție față de constituție, față de legile țării, față de ceea ce înseamnă, însăși funcția de președinte al Republicii Moldova. Ei nu sunt candidați, ei sunt solicitanți la acel post”.

Vladimir Voronin a mai comentat și solicitarea fostului premier Vasile Tarlev, care și-a anunțat, miercuri intenția de a candida la funcția de președinte al țării și care a cerut susținerea comuniștilor în cursa electorală.

,,Noi o să discutăm această problemă pentru că noi am avut relații îndelungate cu el, 7 ani de zile să lucrezi în postura de prim-ministru așa ceva nu a repetat și nu repetă nimeni. Noi am conlucrat împreună și am conlucrat normal. Asta nu depinde personal de mine. O să hotărâm în sânul partidului”.

Vasile Tarlev a deținut funcția de premier în perioada 2001- 2008, în perioada când Vladimir Voronin era președinte de țară.

Până acum, 10 candidați și-au anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențialele din această toamnă. Este vorba despre actualul președinte al țării Maia Sandu, fostul prim-ministru Vlad Filat, fostul ministru al Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, președintele PDCM, Ion Chicu, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah și jurnalista Natalia Morari. Scrutinul prezidențial va avea loc în data de 20 octombrie, concomitent cu referendumul republican constituțional privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu