NOUTĂȚI

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața miercuri, după ce un avion s-a prăbușit și a luat foc la scurt timp după decolare

Compus de Carolina Digori

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața miercuri, după ce un avion care efectua un zbor de testare s-a prăbușit și a luat foc la scurt timp după decolare, pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu. Pilotul este singurul supraviețuitor al accidentului. El a fost salvat din epava în flăcări.

La bordul aeronavei se aflau 19 persoane, inclusiv membri ai personalului tehnic al companiei aeriene și doi membri ai echipajului. Imaginile filamate după prăbușire, arătă avionul învăluit în foc și fum. Pompierii și ambulanțele au ajuns de urgență la fața locului.

Conform BBC, sectorul aviatic din Nepal prezintă un nivel redus de siguranță, care a fost explicat prin mai mulți factori de-a lungul anilor, de la condițiile meteorologice imprevizibile până la reglementările inadecvate. În ianuarie 2023, cel puțin 72 de persoane și-au pierdut viața într-un alt accident aviatic, cauzat de o eroare a piloților care au întrerupt accidental alimentarea cu energie a avionului.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu