NOUTĂȚI

Vasile Tarlev, fostul prim-ministru din perioada guvernării comuniste, candidează independent la alegerile prezidențiale

Compus de Carolina Digori

Vasile Tarlev, fost prim-ministru din perioada guvernării comuniste, candidează independent la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Tarlev a făcut anunțul într-o conferință de presă, în cadrul căreia a precizat că a decis să participe ,,mai activ” în viața politică a țării noastre la ,,rugămintea și îndemnul” mai multor persoane.

,,În aceste timpuri grele pentru patria noastră Moldova, la rugămintea și îndemnul multor compatrioți, am decis să accept invitația de a participa mai activ în viața politică și economică a țării noastre. Vreau să vă aduc la cunoștință intenția mea de a participa în calitate de candidat independent în viitoarele alegeri a președintelui Republicii Moldova, așa cum prevede Constituția țării și principiile democratice într-o societate sănătoasă în care concurența politică este cheia succesului comun”.

Fostul premier a venit cu un îndemn către liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și fostul șef de stat, Vladimir Voronin.

,,Mă adresez tuturor cetățenilor Republicii Moldova și formațiunilor politice, personalităților țării noastre și, în special, domnului Vladimir Voronin de a ne consolida în salvarea și consolidarea patriei noastre Moldova, așa să ne ajute Dumnezeu”.

În prezent, Vasile Tarlev conduce ,,Viitorul Moldovei”, un partid fondat acum doi ani la Comrat, inițial cu denumirea ,,Bugeacul Nostru”. În vârstă de 60 de ani, Vasile Tarlev a condus Cabinetul de miniștri în intervalul 19 aprilie 2001 – 31 martie 2008. Inginer de profesie, acesta a publicat peste 80 de lucrări științifice și este autorul a peste 10 brevete de invenție, pentru care a primit diplome și medalii de onoare, de aur, de argint sau de bronz.

Pe lângă Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale din această toamnă și-au anunțat participarea actualul președinte al țării Maia Sandu, fostul prim-ministru Vlad Filat, președintele PDCM, Ion Chicu, liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlahm și jurnalista Natalia Morari. Scrutinul prezidențial va avea loc în data de 20 octombrie, concomitent cu referendumul republican constituțional privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu