NOUTĂȚI

Paltforma Tik Tok, amendată cu aproape 2,6 milioane de dolari. Vezi motivul

Compus de Carolina Digori

TikTok a primit o amendă de aproape 2 milioane de lire sterline (2,6 miliarde de dolari) din partea Ofcom, semn că autoritatea de reglementare britanică este dispusă să se ia de giganții din domeniul tehnologiei. Amenda considerabilă se datorează faptului că gigantul social media deținut de chinezi nu a „răspuns cu exactitate unei cereri oficiale de informații” cu privire la utilizarea în Regatul Unit a instrumentului său de împerechere familială, care permite părinților și tutorilor să își conecteze conturile la adolescenții lor și să stabilească măsuri precum limitarea timpului de vizionare.

TikTok a acceptat constatările, iar Ofcom a declarat că sancțiunea a fost redusă cu 25%, la 1,875 milioane de lire sterline, din acest motiv.

Prin lege, companiile sunt obligate să răspundă la solicitările de informații legale din partea Ofcom într-un mod „precis, complet și în timp util”., scrie deadline.

Ofcom a solicitat anul trecut informații pentru un raport de transparență de la TikTok cu privire la caracteristicile și dispozițiile privind conținutul dăunător, la care a răspuns inițial la 4 septembrie, dar ulterior a subliniat că datele pe care le-a furnizat nu erau exacte și că efectua o anchetă internă pentru a înțelege cauza principală a inexactităților.

Ofcom a deschis apoi o anchetă, constatând că TikTok nu l-a informat cu privire la inexactități timp de trei săptămâni după ce a descoperit problema, ceea ce a însemnat că Ofcom a fost „forțat, într-un stadiu târziu, să elimine detaliile privind eficiența controalelor parentale ale TikTok din raport, perturbând semnificativ activitatea noastră de promovare a transparenței”.

„Investigația noastră a scos la iveală o serie de deficiențe în procesele de guvernanță a datelor ale TikTok”, a adăugat acesta. „Nu numai că societatea nu a efectuat suficiente verificări, ceea ce a condus la o transmitere inexactă a datelor către noi, dar TikTok a fost, de asemenea, lentă în a ne aduce la cunoștință eroarea sau în a remedia problema.”

Ofcom a remarcat că TikTok este o „companie bine dotată, care este conștientă de obligațiile sale de reglementare”, recunoscând în același timp că a acceptat sancțiunea și că aceasta este o infracțiune pentru prima dată.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat: „Am furnizat din greșeală informații inexacte către Ofcom cu privire la utilizarea Family Pairing în Regatul Unit, care a subestimat semnificativ numărul real de persoane care utilizează acest instrument de pionierat pentru părinți. Deși am furnizat ulterior informațiile corecte, nu am reușit”.

Mișcarea arată că Ofcom este dispus să acționeze dur cu privire la noile măsuri cuprinse în Legea privind siguranța online, adoptată anul trecut.

În SUA, un proiect de lege recent a deschis calea pentru ca aplicația deținută de Bytedance să fie interzisă în țară dacă nu este vândută. Cu toate acestea, ieri, Donald Trump și-a acordat sprijinul pentru aplicație, declarând pentru Bloomberg că este nevoie de concurență pentru a face față unor companii precum Facebook și Instagram.

Despre autor

Carolina Digori

Lasă un comentariu