NOUTĂȚI

Șefa interimară a Ansamblul „JOC”, demisă după scandalul cu participarea dansatorilor la un eveniment alături de Șor

Compus de Redacția STAR

Directoarea interimară a Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, Aliona Strîmbeanu, a fost demisă din funcție după scandalul legat de participarea unor dansatori la un eveniment în Rusia alături de oligarhul fugar Ilan Șor. Strîmbeanu a fost concediată în urma unei anchete interne inițiată de Ministerul Culturii, în timpul căreia responsabilii au stabilit că directoarea ar fi admis mai multe încălcări, precum transmiterea costumelor și accesoriilor instituției publice angajaților care le-au folosit în scopuri personale, ceea ce determină uzarea și devalorizarea bunurilor.

Mai mult, În cadrul instituției nu există un regulament sau instrucţiuni privind reglementarea elibrtării acestora. Pe lângă asta, responsabili de la ministerul de resort susțin că Strîmbeanu ar fi plecat în străinătate, neavând acordul ministrului Culturii, iar încasarea numerarului în cadrul instituției publice s-a efectuat în lipsa aparatului de casă, doar prin ordin de încasare.

Prin urmare, ministerul a decis să-i aplice o sancțiune disciplinară sub formă de concediere, încetând contractul individual de muncă începând cu data de 22 iulie. ONE TV nu a reușit să obțină un comentariu de la Aliona Strîmbeanu, aceasta și-a deconectat telefonul, dar pentru jurnaliștii ,,Agora.md” a declarat că nu consideră că a procedat contra legii ,,cu atât mai mult contra ansamblului”.

Imaginile cu dansatorii de la “Joc” care s-au prins în horă în Rusia cu fugarul penal Ilan Șor, deputata Marina Tauber și bașcana autonomiei găgăuze Evghenia Guțul au scandalizat opinia publică de la Chișinău, pe motiv că patrimoniul artistic este folosit de gruparea criminală condusă de Șor. În același timp, conducerea ansamblului “Joc” a declarat că instituția nu a participat oficial la eveniment și a amenințat că îi va acționa în instanța de judecată pe cei care ponegresc imaginea și numele ansamblului artistic.

De notat este că vicedirectorul Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare “Joc”, Maria Andriuță, a fost co-prezentatoare la o emisiune realizată și difuzată de televiziunile controlate de fugarul penal Ilan Șor.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu