NOUTĂȚI

Președintele Uniunii Chinologice este suspectat că a sustras circa 17 de milioane de lei de la participanții expozițiilor de câini

Compus de Redacția STAR

Președintele Uniunii Chinologice din țara noastră, Serghei Volîneț, a ajuns în vizorul CNA, fiind suspectat că și-a însușit ilegal aproape 17 milioane de lei, bani colectați de la participanții expozițiilor de câini din Republica Moldova și din afara țării.În acest caz a fost pornit un dosar penal pentru escrocherie, iar Ofițerii Centrului Național Anticorupție, alături de procurorii municipiului Chișinău, au efectuat marți percheziții.

Potrivit probelor acumulate până acum, în ultimii cinci ani, persoana vizată a strâns aproape 19.000 000 de lei în urma expozițiilor de patrupezi organizate prin intermediul asociației „Centrul Chinologic UCM”, însă puțin peste 2.000.000 de lei i-a reflectat în evidența contabilă a asociației, restul surselor financiare fiinde sustrase. Urmărirea penală este în desfășurare, structurile de drept urmând să identifice toate persoanele implicate în această schemă. Am telefonat la Uniunea Chinologilor pentru a afla poziția referitor la acuzațiile ce i se aduc lui Volîneț, însă telefonul era deconectat.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu