NOUTĂȚI

Percheziții la trei indivizi din Republica Moldova. Ar fi fost implicați în răpirea și jefuirea unui tânăr din București

Compus de Redacția STAR

Trei indivizi din Republica Moldova sunt suspectați că ar fi răpit și jefuit un tânăr din București. Mascați de la ,,Fulger” și procurori din țara noastră au efectuat percheziții în acest dosar în municipiul Chișinău și în raionul Leova, la solicitarea omologilor din România.

,,Dosarul penal din statul vecin vizează faptele unui grup de cetățeni din ambele state, care ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui bloc de locuit din București, după care l-au bătut și l-au lăsat fără mai multe lucruri de valoare. Infracțiunea a fost comisă în scopul estorcării de la bărbat a unor sume impunătoare de bani, fapt care însă nu le-a reușit”, a spus Emil Gaitur, ofițer de presă al PCCCOS.

Potrivit PCCOCS, infracțiunea a fost comisă în luna mai a acestui an.

,,Răpirea acestuia a fost denunțată autorităților de agentul de pază din bloc, care l-au găsit ulterior pe bărbat abandonat în stradă. După reținerea a doi suspecți în România, a urmat formularea unei comisii rogatorii către Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a încredințat executarea ei procurorilor PCCOCS”.

Perchezițiile au avut loc săptămână trecută atât în Republica Moldova, cât și în România. În Moldova, la doi dintre suspecți au fost ridicate obiecte relevante cercetării penale, precum vestimentația folosită la comiterea infracțiunii, telefoane mobile, un card bancar și un înscris de ciornă. Unul dintre suspecți refuză colectarea probelor ADN, acestea urmând să fie colectate forțat și trimise în România. Al treilea suspect moldovean a reușit să plece în străinătate, mai informează reprezentanții PCCOCS. Poliția din România continuă investigațiile în acest caz.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu