NOUTĂȚI

Dodon, indignat. Ce spune despre cei care au anunțat că vor candida la prezidențiale

Compus de Redacția STAR

Liderul socialiștilor Igor Dodon se arată indignat de faptul că cei care l-au acuzat că nu vrea un candidat unic și că ,,se bagă cu orice preț” în campania electorală privind alegerea președintelui Republicii Moldova, și-au anunțat candidatura la prezidențiale. Dodon afirmă că prin aceste acuzații oponenții săi au urmărit de fapt ca el să nu intre în această cursă electorală. Fostul șef de stat nu dă nume exacte, dar afirmația sa vine după ce jurnalista Natalia Morari, care a organizat în luna mai câteva întâlniri ale opoziției cu scopul de a identifica un candidat comun, a anunțat că va participa la scrutin în calitate de candidat independent.

,,O bună parte dintre ei, cei care s-au lansat pe parcursul ultimelor șase luni, un an de zile, mă atacau pe mine: ”Dodon nu vrea candidat unic să fie, Dodon are ambiții nesănătoase, se bagă cu orice preț”. Ap ce stimați prieteni, eu nu am intrat în campania electorală, eu am propus un candidat unic. Ce a urmat? O bună parte din voi, v-ați lansat în campanie electorală. Păi, care a fost scopul acestor discuții despre candidat unic, mese rotunde?! Scopul a fost să nu participe Dodon”.

Igor Dodon îndeamnă în continuare formațiunile să susțină candidatura fostului procuror general Alexandr Stoianoglo la fotoliul de șef de stat, dar niciun partid nu a anunțat că va da curs acestei solicitări. Tot în contextul scrutinului prezidențial, liderul PSRM afirmă că Partidul Acțiune și Solidaritatea are în această campanie electorală doi candidați: actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu și președintele formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi.

,,PAS-ul merge cu doi candidați, unul este Maia Sandu, iar al doilea este Renato Usatîi, favoritul Maiei Sandu în această campanie electorală. De ce? Pentru că doar de la el Maia Sandu poate câștiga în turul II. Restul cu orișicare Maia Sandu va ieși în turul II, Maia Sandu va pierde”.

Reprezentanții formațiunii de guvernământ nu au comentat aceste acuzații, iar liderul formațiunii Partidul Nostru susține că acestea sunt aberații menite să creeze intrigă între candidați.

,,Igor Dodon, azi, vrea să creeze intrigi între candidați și să-i certe între ei pentru ca o parte din electorat să stea acasă. Trebuie să înțelegeți că el nu este prost. El are cea mai mare experiență în politica neagră, murdară și de sub masă”.

Totodată, Renato Usatîi accentuează că Igor Dodon nu participă la aceste alegeri pentru că Kremlinul i-a interzis acest lucru.

,,Lui i-au interzis să participe la alegerile prezidențiale, la fel cum l-au exclus pe un termen de un an din partid. Ca și atunci când i-au spus să plece, iar el a creat un milion de intrigi în interiorul formațiunii, apoi i-au permis să revină, dar astăzi i-au spus că nu poate (n.r.- să participe la scrutin)”.

Până acum, la alegerile prezidențiale și-au anunțat participarea actualul președinte al țării Maia Sandu, fostul prim-ministru Vlad Filat, președintele PDCM, Ion Chicu, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și jurnalista Natalia Morari. Scrutinul prezidențial va avea loc în data de 20 octombrie, concomitent cu referendumul republican constituțional privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu