NOUTĂȚI

Ursula von der Leyen a fost realeasă joi de Parlametul Europan în funcția de președintă a Comisiei Europene, pentru o perioadă de 5 ani

Compus de Redacția STAR

Ursula von der Leyen a fost realeasă joi de Parlamentul Europan în funcția de președintă a Comisiei Europene. Ea a fost împuternicită de majoritatea deputaților să conducă organul executiv al blocului comunitar pentru următorii 5 ani.

„Voturi pentru – 401 ”

Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, provine din cel mai mare partid din legislativ, Partidul Popular European catalogat de centru-dreapta. Ea a obținut în cadrul unui vot secret cu mult peste cele 361 de voturi de care avea nevoie pentru a fi realeasă.

În discururile sale preelectorale von der Leyen s-a angajat, să continue să sprijine Ucraina, să întărească agenția UE pentru securitatea frontierelor Frontex și să reducă migrația ilegală. Ea a promis, de asemenea, să urmărească reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 90% până în 2040.

În calitate de șefă a executivului European, anul trecut, von der Leyen a vizitat Chișinăul de două ori. Ea este o cunoscută susținătoare a parcursului European al Republicii Moldova. Președintele Maia Sandu a fost printre primii lideri internaționali care au felicitat-o pe von der Leyen cu obținerea unui nou mandat.

„În aceste vremuri dificile, leadership-ul dumneavoastră este vital pentru o Europă mai puternică. Sunt încrezătoare în cooperarea noastră continua și aștept cu nerăbdare să ne apropiem de obiectivul Moldovei de aderare la UE”, a reacționat Maia Sandu.

În continuare von der Leyen va începe la mijlocul lunii august să-și aleagă prin intervievare noii Comisari Europeni, înaintați de fiecare stat membru. Pentru a a fi învestiți în funcție, cei 27 de comisari vor trebuie să fie aprobați Parlamentul European.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu