NOUTĂȚI

Patru vameși, reținuți, într-un dosar de corupție, în urma perchezițiilor efectuate de CNA la Postul Vamal Leușeni

Compus de Redacția STAR

Patru vameși au fost reținuți în urma unor perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA, joi dimineața la Postul Vamal Leușeni. Suspecții ar fi cerut bani de la transportatorii de colete și pasageri pentru a facilita procedurile vamale sau pentru a omite verificările detaliate ale mărfurilor transportate. Vameșii vizați percepeau taxe și pentru scutirea de achitare a drepturilor de import, anunță Centrul Național Anticorupție. Perchezițiile au avut loc la birourile de serviciu, în automobile și la domiciliile suspecților.

Oamenii legii au efectuat, anterior, percheziții în sediul Biroului Vamal Nord într-un dosar în care șeful biroului și șase subalterni ai săi sunt suspectați că au luat mită în valoare de aproape nouă mii de euro, atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Funcționarii vamali ar fi urgentat sau omis procedurile vamale pentru introducerea sau tranzitarea bunurilor pe teritoriul țării.

Într-un alt caz, un vameș din cadrul Postului Vamal Sculeni a fost reținut pe 26 iunie în flagrant de ofițerii CNA. Acesta a fost prins imediat după ce a primit peste zece mii de euro, bani descoperiți sub mașina în care se afla marfa de contrabandă.

Despre autor

Redacția STAR

Lasă un comentariu